Monday 7 December 2009

Father and (son) daughter

Sa ne intelegem; desi diferite,parerile mele si ale tatalui meu au avut intotdeauna loc sub acelasi acoperis.
Istoric vorbind, tatal meu a fost o singura data impotriva psd-ului, atunci cand a candidat Vadim contra lui Iliescu, lucru pentru care l-am luat mereu peste picior.
Al doilea mare moment in care tatal meu s-a lepadat de ei a fost ieri. Pentru ca s-au aliat cu udemereu' si le-au promis autonomie ungurilor;
Eu habar nu am daca asa a facut zambila de Geoana, sau e doar caterinca electorala, cum s-au mai folosit multi altii de voturile minoritatii.
I-am promis insa, tatalui meu, ca daca iese Geoana si le da autonomie, eu voi iesi in strada, cu el.

6 comments:

  1. eu am iesit udmr'ist conform acelor site-uri de profile politice... invariabil! si la europarlamentare, si acum. ce inseamna autonomie intr-o europa pestrita? hm?

    ReplyDelete
  2. nu am votat niciodata cu ei... daca asta intrebi.

    ReplyDelete
  3. In Europa de azi, in Romania din aceasta Europa, autonomia maghiara inseamna extremism si medievalism; ca sa iti raspund la intrebare;
    o intentie sustinuta doar politic, care nu are de a face cu realitatea si cu dorintele minoritatii maghiare;
    Ce se intampla cu drepturile minoritatii romane din Moldova? De ce as vrea eu, sa imi vad tara ciopartita? Unde ii nedreptatim noi pe maghiarii din Romania, cand este stiut a au drepturi mult mai reale ca multe minoritati din majoritatea tarilor europene?
    Si retorica ar putea continua.
    Nu, Takeda, aici nu am dubii si chiar daca doctrina UDMR este una clean, actiunile oamenilor lor sunt asa cum am spus, de cele mai multe ori extremiste si perfide.
    De la teoretic la practic....

    ReplyDelete
  4. sunt de acord partial cu ceea ce spui. recunosc initial ca am avut o retorica similara. eu nu ii simtatizezi pentru ca sunt, dpdv politic, niste shulfe (stiu ca e un pleonasm, i.e. "shulfa politica").

    however, si aici impartasesc o alta opinie (pornind si de la modelul elvetian), viziunea de acum banala a Europei Unite asta e! cat e de realizabila, practic, hai sa vorbim cu padanii, cu valonii, cu scotienii, cu sarzii, cu catalanii. nu sunt doar "ai nostri" nemultumiti! toti au "ungurii" lor.

    ReplyDelete
  5. inteleg dar nu pot fi de acord; maghiarii nu sunt moldoveni sau ardeleni; tara lor este vecina cu a noastra; ei au o tara, sunt o natiune; nimic nu justifica autonomia, nici macar argumentele globalizarii/unificarii Europei :)
    si ai nostri nu sunt nemultumiti; sunt manipulati grosolan; reiterez, autonomia nu este durerea ungurului de rand, este un dinozaur politic pe care unii incearca cu disperare sa il bage pe gatul Europei doar doar de le-ar da dreptate;
    citeam undeva parerea unui profesor care spunea mai gluma mai serios ca daca Ardealul s-ar uni cu Ungaria, in 20 de ani s-ar vorbi romaneste la Budapesta :))))

    ReplyDelete