Tuesday 4 January 2011

Drumul 2

Germania fuse lunga cat o zi de post. Pana la Rostock, pe unde trebuia sa traversam cu feribotul in Danemarca,a durat o vesnicie de autostrada rece si clara. In Ungaria fusese viscol,dupa, zapada. In Germania si zapada parea ca trebuie sa cadreze unor norme, asa ca statea stinghera ba sa cada ba sa nu cada.
Ma gandeam ca au baietii destul teritoriu la dispozitie daca si-au permis sa faca autostrazile intr-un mod atat de discret. Dar exact asta am gandit si prima oara cand am traversat, asa ca am dormit fara remuscari mai tot timpul.
Treaba cu feribotul a fost ca orice intalnire cu apa, mistica. Am foarte certitudinea ca oriunde as ajunge, apa are un mesaj special pentru ochii si urechile mele, fie ca e la nordul Germaniei fie ca e la pod la Giurgeni.
Feribotul mare, practic si punctual, ne-a carat blazat pana la buza Danemarcei, prin care am trecut ca fulgerul pana in Helsingör pentru un alt feribot, de data asta spre destinatia finala, Suedia.
Se spune dspre feribotul care leaga Danemarca de Suedia ca este unul din barurile preferate ale betivilor suedezi, pentru ca e berea mai ieftina. Numai asta nu conta la 10 noaptea cand dupa 15 ore de rulat sec si fara opriri spectaculoase,(cea mai mare dezamagire a fost KFC-ul din Praga),urma sa ajungem in mai putin de 20 de minute pe pamantul fagaduintei.
Helsingborg! Orasul port, ne primi cu strazi impodobite de Craciun, cu femei frumoase in maneca scurta, fumand afara la -10 grade, in fata pub-urilor, cu vamesi inalti si blonzi care ne-au intrebat politcosi si amuzati de unde venim si unde mergem, cu masinuta noastra plina ochi. Ma asteptam sa se iveasca in orice moment niste proiectoare pe ei si in sunetul muzicii sa inceapa sa se dezbrace:))alea da costumatii de stripperi:D. Nu s-a intamplat insa nimic, ne-au urat drum bun si ne-au lasat sa plecam si pe mine uitandu-ma chioras, daca totusi nu cumva se declanseaza show-ul dupa ce trecem noi.
Alta autostrada, de data asta inzapezita, curatata si inghetata bocna, pana sus la Onsala, drum pe care habar nu aveam cat de bine il voi invata in urmatoarele saptamani..

No comments:

Post a Comment