Monday 21 June 2010

Sa facem si chestii noi

- E o competitie pe langa Razvad, acolo unde m-ai dus tu, in localitatea aia cu G, zice blondul meu.
- Gorgota?
- Da, vreau sa mergem si noi; e si enduro si off road si vreau sa particip si eu, cu tine copilot.
M-am gandit o secunda si am raspuns puternic afirmativ, cu gura pana la urechi.Nici el nu se astepta la o reactie atat de spontan pozitiva, dar a fost foarte incantat;inca o dracie facuta impreuna, ca atatea altele;
- Acu', daca mi-ai lipit lenjeria de tavanul elicopterului in Islanda, cat de greu poate fii sa iti fiu si copilot la un off road?
- Trebuie sa te invat tree hooking
- Nu citesc harta?
- Nu, vor fi marcaje, dupa care ma vei ghida; dar voi avea probabil nevoie si de ancorare, a plouat cam mult.
Asa a inceput aventura noastra de weekend, la o competie locala de off road, enduro si ATV. Traseul naucitor de frumos, nu a excelat in dificultate, de plouat nu a plouat decat cu o noapte inainte si atmosfera a fost dintre cele mai relaxate;nu stiam la ce sa ma astept si fiind o premiera am preferat sa ma astept la orice.
Ne-au facut instructajul si am pornit in turul de recunoastere, urmand apoi cursa propriu zisa; intai motocicletele, destule, si destule KTM-uri, ATV-urile si la urma noi, cu masinile de teren;nu eram multi, doar vreo 6 masini.
Am plecat printre ultimii.
La intrare in padure s-au ratacit. Si noi, atenti la ei si nu la marcaje; am intors, am regasit marcajul si am pornit. Am strabatut 30 km de mlastini, urcusuri, pante, dealuri, drumuri forestiere, carari, sau doar padure marcata.
Cum sa spun, eu am cat de cat habar de abilitatile lui fluffy de pilot de raliu, de capacitatea lui de coordonare si viteza de reactie;dar sa strabat in viteza o padure, sa trec printre copaci, milimetric la gura stufului, fara sovaire fara frane si fara greseala,sa vad cum urca orice panta din prima fara o singura poticnire, pe un traseu absolut necunoscut, a fost un deliciu.
Inafara de urmarit marcajele, am fost folositoare o singura data, cand a fost nevoie de ancorare; m-a ascultat si cabestanl si m-am desfasurat repede si usor.

Am ajuns primii.Nici motocicletele nu terminasera tura. Ne-am dus la un Petrom din sat, am realimentat, ne-am spalat un pic pe fata, ne-am intors, tot nu aparusera masinile; motocicletele insa soseau una cate una.
Ne-au dat startul noua, cronometrati de data asta. Am pleat in tromba, mai rapid de data asta si am aflat curand misterul disparitiei celorlalti concurenti. Erau toti ingramaditi si impotmoliti intr-o succesiune de mlastini din care abia acum reuseau sa iasa; pe scurt, dupa o cursa fara opriere de data asta, am ajuns iar primii.


Amuzati am fost noi, gandindu-ne ca toyota nostra fara plafon, fara geamuri, doar cu parbriz fusese ignorata in favoarea dichisitelor cu outside roll cage si multe proiectoare, dar nu ne imaginam ca intre noi si urmatoarea masina vor fi trei ore diferenta.
Am fost singurii cu 2 ture si castigatorii evidenti.Premiati am fost cu aplauze,premiile consistente fiind doar pentru categoria enduro si ATV.

Pentru mine au fost de ajuns senzatiile minunate din cursa si aprecierea maxima a pilotului.Oare imi descopar noi talente???? Plina de noroi si cu gura pana la urechi, am marsaluit fericita spre casa.

6 comments: