Tuesday 17 November 2009

Gripa versus senzational

Mda.
De cand nu am mai folosit penita virtuala, am reusit sa intru si sa ies din carantina faimoasei gripe fara insa a depasi momentul pericolului zic eu, cel putin cateva zile, inca.
Pe scurt, scoala juniorului s-a inchis din cauza unui caz de gripa si DSP-ul i-a trimis pe toti acasa pentru o saptamana,motiv pentru care m-am trezit si eu in concediu. La numai o zi de carantina, se declara safe scoala si ma suna invatatoarea ca de maine se reiau cursurile.
Am avut insa timp sa dezvolt destule scenarii si sa incerc sa ma pregatesc pentru ele; mai interesant decat o mama ingrijorata au fost reactiile din jur, cand au aflat.Adica mi s-a parut normal sa anunt oamenii.
Unii s-au gandit sa nu se distanteze, pentru ca nu-i asa, "nu asta e modul in care vreau sa traiesc, ascunzndu-ma de o boala care nici nu e letala",altii au consimtit la autoizolarea mea, usurati de cooperarea si consimtamantul meu.
Acum, ca mama, am incercat sa protejez diverse celule familiale, ca om insa nici mie nu mi-e frica de expunere; adica nu m-ar opri sa imi vad de oamenii dragi, doar pentru ca au legatura cu cineva care a fost expus.
De la curaj, la inconstienta, de la prevedere la ipohondrie, toate reactiile m-au facut sa zambesc, cat de diferiti suntem, cat de usor de imbinat si dezbinat, ca atare.
Intre timp ce eu alunecam sub spectrul doamnei ah1n1, s-au intamplat niste chestii dragute in jur, pe care le pot desfasura acum, doar pentru ca Ali e oaercum safe:)
De pilda, autoarea lui Belle de Jour s-a deconspirat,este Dr Brooke Magnati, o tipa care s-a folosit de serviciul de escorta pentru a-si finanta doctoratul si care nu a fost sustinuta de mediul ei academic cand s-a hotarat sa nu mai traiasca cu secretul.
Nu, nu folosesc cuvantul prostitutie,trivialitatea lui aici nu isi are locul.Abia astept sa gugalesc numele asta, sunt curioasa cum arata femeia asta cu atat curaj.
Sau s-a lansat o carte, "Pradarea Romaniei", o petarda in mijlocul campaniei electorale, careia istoria, mai degraba decat cotidianul ii va stabili menirea.
Altfel,restul e la fel de gri, ignoranta mea relativ la zonele de interes din trend este la fel de infloritoare, desi urmaresc mai zambind mai mustacind cate un articol ici colo, prin generoasa blogosfera,asteptand sa treaca si saptamana asta ca sa pot sa rasuflu usurata ca ali e ok,macar pentru moment :)

No comments:

Post a Comment